Behandling nr 8 - Logo < - > -
Behandling #8:
Diafragma
(den store pustemuskelen)

Osteopatiens historie
Osteopatien ble grunnlagt av den amerikanske legen Andrew Taylor Still (1828 - 1917) mot slutten av 18-hundretallet. Frem til da hadde medisinen i Amerika beholdt mye av sitt middelalderske preg; utdannelsen var dårlig organisert, og det hersket liten kontroll over hva og hvilke metoder som pasienter ble utsatt for.
Gå til »

Forskning og osteopati
De senere år har forskning på osteopati fått stadig bedre kvalitet hva angår metode og statistikk. Vi presenterer noen utvalgte studier hvor osteopatisk behandling kan ha en positiv effekt på lidelser som nakke-, korsrygg- og muskelsmerter.
Gå til »

Idrett og osteopati
Osteopati og osteopater har etterhvert blitt mer og mer synlig i media, og det er ikke uten grunn. Flere eliteserielag i både fotball og håndball benytter seg av osteopat, og innen sykkelmiljøet er det ikke uvanlig at osteopater er med i det medisinske teamet rundt lagene - slik vi for eksempel ser i Tour de France.
Gå til »

Aktuelt:
Artikkel: Problemer med knærne?
Etter å ha behandlet kampsportutøvere i noen år, ser vi at noen typiske problem går igjen og særlig kneskader er blant de hyppigste skadene. Vi presenterer derfor en miniguide for deg som trener kampsport.
Gå til »